top of page

We leven in een wereld van verandering.  Ook wij hebben ons aanbod aangepast zodat jij op ieder moment kan genieten van jouw favoriete vorm van yoga: ofwel via online lessen, ofwel d.m.v. groepslessen. 
 

U kan zich ook abonneren op de facebook groep "najoni online yoga en meditatie" waar u onmiddellijk aan de slag
kan met verschillende vormen van yoga en mooie meditaties kan beluisteren.  Deze lessen kan je zonder limiet herbekijken zoveel je maar wil en waar je maar wil.  Ook heb je in deze groep de mogelijkheid om life lessen mee te volgen en nadien ook te herbekijken.

Verder organiseren we vanaf 13 november een nieuwe reeks groepslessen op onderstaande momenten en locaties. Deze reeks loopt 6  weken (tot net aan de kerstvakantie)

Wat is yoga?

 

Yoga is een eeuwenoude levensvisie waarvan de wortels in India liggen. Het woord stamt uit het Sanskriet en betekent 'verbinden' of 'samenbrengen'. Yoga verenigt je lichaam, geest en ziel. Veel westerlingen beschouwen het uitvoeren van yogahoudingen als yoga. Maar yoga is meer dan alleen maar rustig bewegen of je adem beheersen. Yoga is een manier van leven op en naast je mat.
 

We weten allemaal diep vanbinnen wat goed voor ons is en wat niet, maar we verliezen soms het contact met die plek in onszelf waar al die waarheid verborgen zit. Yoga is een manier om via simpele oefeningen, die perfect zijn aangepast aan elk individu, terug beter in ons vel te voelen. Door tegelijkertijd te oefenen op het bewust worden en zijn van je eigen lichaam , gedachten en gevoelens, leren we om meer aanwezig te zijn in het "hier en nu"

Wanneer je enige tijd serieus yoga beoefent zul je merken dat je op een veel bewustere en daardoor krachtigere en liefdevollere manier in het leven komt te staan. Je leert jezelf kennen en vandaar uit je eigenheid en kracht ontwikkelen.

Wat zijn de grote voordelen van yoga?

 

Voordelen voor je lichaam:
Het grootste voordeel is wellicht dat je minder snel ziek wordt. Hoe dat komt? Yoga maakt je sterk en krachtig, je voelt je fitter, het verbetert je houding, het maakt lenig en flexibel, het hervormt je lichaam, je krijgt er langere en slankere spieren van, het versoepelt de gewrichten, het versnelt de stofwisseling, het zuivert de organen, je valt ervan af, het zorgt voor balans, het herstelt blessures en chronische pijn.


Voordelen voor psyche en ziel:
Yoga geeft mentale kracht en balans en dat stemt gelukkig. Yoga gaat stress tegen, de geest komt erdoor tot rust en je rekent af met de file aan gedachten. Yoga maakt ook stiller, het brengt je in contact met je diepste Zelf en je gaat er bewuster en met meer passie door leven. Tot slot geeft yoga je energie, je kunt jezelf beter concentreren en het scherpt de geest.

 

 

Beginnen met yoga - wanneer kan ik starten?


Nu meteen? Je kunt beginnen wanneer je maar wilt. Onze lessen lopen door, wat maakt dat je op elk moment kunt instappen zowel online als in de groepslessen


Ik ben niet lenig, is yoga wel iets voor mij?

 

Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen beoefenen, yoga maakt lenig! Als je vrij stijf bent, ben je zelfs de ideale kandidaat om met yoga te beginnen. Wie geregeld aan yoga doet, wordt uiteraard leniger, doch dit is niet de hoofddoelstelling.

 

Hoe ziet een yoga les er uit

 

- moment van stilte of korte meditatie

- losmakers : rustige bewegingen om het lichaam op te warmen. De Zonnegroet (Suryanamaskar ) is de beroemdste opwarmer

-pranayama : ademhalingsoefeningen

- Zodra het lichaam is opgewarmd volgt de asana-reeks. Asana's zijn yogahoudingen en deze variëren van rustig, langzaam en eenvoudig tot zeer intens en uitdagend.

- De les wordt afgesloten met een zalige eindontspanning (savasana genaamd) 

Elke yogales is anders. Zodat u telkens weer een nieuw, boeiend pad naar binnen kan verkennen.

Soms maken we ook gebruik van klankschalen als afsluiter :) 

 

 

 

lessenrooster nov dec 23.jpg

Our Philosophy

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me and you can start adding your own content and make changes to the font. Feel free to drag and drop me anywhere you like on your page. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

bottom of page